+ Meer informatie

Finkensieper nooit meer psychiater

1 minuut leestijd

ARNHEM (ANP) - Het Gerechtshof in Den Bosch heeft de tot zes jaar veroordeelde ex-psychiater H. O. Th. Finkensieper (57) uit Nijmegen voor zijn leven verboden het beroep van psychiater uit te oefenen. Het Hof volgde daarmee de veroordeling van ruim een jaar geleden van het Medisch Tuchtcollege in Eindhoven. Dat is gisteren bekend geworden.

Volgens het Hof is de kans niet uitgesloten dat Finkensieper, die door rechtbank en Hof in Arnhem veroordeeld is tot zes jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik van pupillen uit de Heldring Stichtingen in Zetten, zich als psychiater opnieuw aan pati├źntes zou vergrijpen. Al voor de uitspraak van het Hof liet de raadsman van F. tijdens de processen in Arnhem weten dat Finkensieper nooit meer als psychiater zou gaan werken. Hij studeert momenteel filosofie aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen.

De ex-psychiater/directeur gaat op 14 mei bij de Hoge Raad in cassatie tegen zijn veroordeling. De raadsman denkt dat er op grond van het Europese Verdrag voor de Mensenrechten mogelijkheden zijn om de zaak-Finkensieper opnieuw te laten behandelen bij een ander Hof. Zo zou de ex-psychiater recht hebben op getuigenverklaringen van zijn slachtoffers in de rechtszaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.