+ Meer informatie

Brazilië hervat overleg met IMF

1 minuut leestijd

RIO DE JANEIRO (UPI) - Brazilië heeft besloten om het overleg met het Internationale Monetaire Fonds (IMF) over nieuwe kredieten te heropenen.

Alexandre Kafka, leider van de permanente vertegenwoordiging van het IMF in Brazilië, verklaarde gisteren dat de verschillen van mening zijn bijgelegd. Dinsdag zette de Braziliaanse regering de besprekingen stop.

Ze voelde zich ernstig in haar wiek geschoten door uitlatingen van de leider van de IMF-delegatie die de schuldbesprekingen voerde. De delegatieleider, José Fajgenbaum, had gezegd dat Brazilië eerst maar eens zijn grondwet moest wijzigen wilde het in aanmerking komen voor kredieten van het IMF.

Kafka liet gisteren weten dat het IMF de hoogst ongebruikelijke stap heeft gedaan en Fajgenbaum, een Argentijn, heeft vervangen. De nieuwe delegatieleider is Sterie Beza, die de Amerikaanse nationaliteit bezit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.