+ Meer informatie

Centrumpartij gaat betogen

Tegen verkrachting rechtsorde

2 minuten leestijd

CDA-fractievoorzitter Lubbers zei dit gisteravond tijdens een verkiezingsbijeenkomst in het Noordhollandse Huizen. Lubbers gaf als voorbeeld de door het CDA bepleite inkomensmatiging, die jarenlang door de WD verdacht werd gemaakt. Tegelijkertijd lag de liberale onderwijsminister Pais steeds dwars als 'het ging om ombuigingen.

hebben zelf het beleid vaak bemoeilijkt. dien weet je als kiezer bij het CDA nooit of het met de PvdA of met de WD gaat regeren.

Volgens Smit-Kroes heeft D'66 het in- en uitpraten van het CDA overgenomen. Die partij stelt niet de oplossingen van de problemen centraal, maar met wie zij op het fluweel kan komen. D'66 is volgens de staatssecretaris een politieke kameleon.

Kwade trouw

Toch loopt volgens Lubbers het CDA niet weg voor het gevoerde beleid. Het CDA verschuilt zich niet achter het conservatisme van de WD, zo liet hij zijn gehoor weten. LEIDEN — PPR-lijsttrekker Ria Beckers heeft gisteren in Leiden gezegd dat D'66-lijsttrekker Terlouw blijk heeft gegeven van kwade trouw door de -j . PPR stelselmatig in verband te brengen Pure onzin met revolutie en de slachtoffers van re

In haar toespraak op een verkiezingsbijeenkomst in Roermond zei de staatssecretaris dat het CDA van de PvdA kan weten dat als men de grootste partij wordt, dat nog geen garantie geeft dat men ook in het Catshuis komt. Bovenvolutie.

De Telegraaf van 7 mei heeft Terlouw in de politieke gastenboek geschreven dat de omwenteling van het economische stelsel die de PPR zou voorstaan wegens de afwijzing van economische groei door de PPR slechts enkele alternatieven biedt: terug naar de middeleeuwen en een keuze voor een centraal geleide staat. Daarvan hebben wij genoeg voorbeelden van achter het ijzeren gordijn, aldus Terlouw in De Telegraaf.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.