+ Meer informatie

Ongeval op A-16 zorgt voor 40 kilometer file

Gekantelde truck blokkeert beide richtingen

1 minuut leestijd

DORDRECHT (ANP) - Een gekantelde truck met oplegger heeft vrijdagavond op de A-16 tussen Rottei^am en Breda in beide rijrichtingen een file van ruim 20 kilometer flie veroorzaakt. Dat lieeft de rijkspolitie van Dordrecht vrijdagavond meegedeeld.

Het ongeval gebeurde vlak voor de spits. Een 78-jarige vrouw uit Tilburg probeerde ter hoogte van Prinsenbeek in de richting Rotterdam bij een wegversmalling in te voegen, maar raakte daarbij de voorbumper van een vrachtauto. De bestuurder daarvan moest uitwijken naar rechts en botste tegen de truck met oplegger op. Die schaarde, kantelde en belandde op de tegenovergestelde rijbaan.

De vangrail doorboorde de container op de oplegger, die was geladen met bier. De lading was bedoeld voor de export, maar stroomde grotendeels weg. De vangrail raakte door het ongeval over een lengte van 25 meter beschadigd.

Lichtgewond

De 78-jarige bestuurster uit Tilbuig kwam tijdens de botsing met haar auto tussen beide vrachtwagens terecht, vraarbij het voertuig totaal vernield werd. De vrouw werd door omstanders uit de auto gehaald. Zij bleef ongedeerd. Ook de bestuurder van de truck bleef ongedeerd. Een van zijn beide zoons, een 11-jarige jongen, raakte lichtgewond en werd naar het Refaja-ziekenhuis in Dordrecht overgebracht.

Het verkeer op de A-16 ondervond tot ongeveer half tien aan weerszijden hinder van het ongeval. Vrijdagnacht is de vangrail hersteld. Gedurende die tijd werd het verkeer over één rijbaan geleid.

Stervende man gevonden

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.