+ Meer informatie

Poetin nodigt paus niet uit naar Rusland

1 minuut leestijd

VATICAANSTAD (DPA) - Tegen de verwachting in heeft de Russische president Vladimir Poetin gisteren paus Johannes Paulus II niet uitgenodigd voor een bezoek aan Moskou. Poetin werd door de paus in privé-audiëntie ontvangen.

Zijn voorgangers Jeltsin en Gorbatsjov, die ook de paus in het Vaticaan hebben ontmoet, hadden indertijd het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk wel uitgenodigd.

De paus heeft bij herhaling de wens geuit Rusland te bezoeken. Na het schisma tussen het oosters en het westers christendom in 1054 heeft geen paus Rusland bezocht.

De Russisch-Orthodoxe Kerk heeft grote bezwaren tegen een pausbezoek omdat zij de Rooms-Katholieke Kerk beschuldigt van zieltjeswinnerij.

De Russisch-orthodoxe patriarch Aleksej II zei zondag een ontmoeting met de paus niet uit te sluiten, "maar er moet voordien nog heel wat werk worden verzet. Zo'n ontmoeting mag zich niet alleen voor de tv-camera's afspelen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.