+ Meer informatie

Bezuinigingen Bush stuiten op weerstand

2 minuten leestijd

De twee ondernemingen zijn een halfjaar geleden begonnen met de gesprekken. „Sony en Apple sleutelen aan de „notebook-computer". Wij doen er onderzoek naar en zij ook. Daarom hebben we besloten elkaar te consulteren", aldus een zegsman van de Nederlandse Apple-vestiging in Zeist. Hij verwacht dat het apparaat, met een geschat gewicht van ongeveer 1,5 kilo, pas over twee of drie jaar in de winkel ligt. konden worden. Volgens berichten in genda-computer onder het label van de Amerikaanse en Japanse pers zou- Apple. ..Zij hebben verstand van den de twee ondernemingen onder massaproduktie". aldus de woordandere praten over de produktie van voerder.

WASHINGTON - Presidenl George Bush en de leiders van het Amerikaanse Congres kunnen de komende achttien dagen de nodige kritiek tegemoet zien van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden. Bush' partijgenoten menen zelfs dat ze de president daarmee een goede dienst bewijzen.

Het akkoord, dat het Amerikaanse begrotingstekort de komende vijf jaar met 50() miljard dollar moet verklei nen, zat de Verenigde Staten volgens de Republikeinen geen goed doen. „De recessie zal toenemen en het aantal banen sterk verminderen", aldus de Republikeinse afgevaardigde Newt Ginrich.

Richard Darman. directeur van het begrolingsbureau van het Witte Huis, zwakte de harde woorden van Walker enigszins af: „Ik geloof niei dat hij gelijk heeft. De Republikeinse afgevaardigden zitten nu eenmaal in een moeilijke situatie". Darman meent wel dat het een zware klus zal worden om de begrotingsplannen door het Congres te loodsen. „De president zal zijn plannen goed moeten verkopen"

De lATA-maatschappijen besloten eind augustus op een speciale vergadering hun regeringen toestemming te vragen voor tariefsverhogingen wegens de stijging van de brandstofkosten. Daarbij gaat het om een verhoging begin deze maand van de passagierstarieven met 5 tot 8 procent en van de vrachttarieven met gemiddeld 7 procent. Volgens F.ser zijn deze verhogingen door de aanhoudende

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.