+ Meer informatie

Aankondigingen orgelconcerten

2 minuten leestijd

• Op zaterdag 21 juni a.s. organiseert konsertkommissie „Organum" uit Gorinchem een orgelbespeling in de N.H. Kerk te Bodegraven. Deze orgelbespeling zal gegeven worden door Frans van Tilburg.

Deze avond zullen o.m. de volgende werken ten gehore gebracht worden: Fantasie - toccatine over Psalm 66 van Jan Zwart, Preludium en fuga (h-moU) van J. S. Bach, Sonate III van F. Mendelssohn-Bartholdi, Toccata van Jules Grison en tot slot Introdutetie, trio en koraal over Psalm 113 van de konsertgever.

Volledige programma's kunt u 's avonds bij de kerk verkrijgen. Aanvang: 20.00 uur. Kerk open: 19.30 uur.

• Dit jaar wordt er weer een reeks orgelkonserten georganiseerd in de Grote Kerk van Gorinchem.

Op alle zaterdagavonden in de maand juli zal het orgel bespeeld worden door diverse organisten, te weten: Henk Klop, Klaas Jan Mulder, Simon C. Jansen en Charles de Wolff. Verder vermeldt het orgelmaandprogramma ekskursies naar het orgel en is er nog een foto-ekspositie in voorbereiding. Let u op de komende mededelingen over dit alles in uw krant! De namen van Piet van Egmond en Feike Asma zullen en mogen niet ontbreken op het resterende konsertprogramma, dat als speciale gast nog de beroemde Franse organiste Michele Leclerc vermeldt, die op zaterdag 23 augustus a.s. het fraaie Bätz-Witte-orgel zal bespelen. Dit in het kort een overzicht van het programma dat u te wachten staat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.