+ Meer informatie

Peking beschuldigt Moskou

1 minuut leestijd

TOKIO —China heeft de SowjetUnie er maandag van beschuldigd dat de Russen de situatie rond Cyprus misbruiken om hun invloedssfeer in de Middellandse Zee uit te breiden.
De jongste beschuldiging uit Peking was vervat in een commentaar dat werd verspreid door het officiële Chinese persbureau Nieuw China.
De militaire staatsgreep die medio juli op Cyprus heeft plaatsgehad, was het rechtstreekse gevolg van de langdurige concurrentiestrijd tussen het Amerikaanse imperialisme en het Russische revisionisme aldus het commentaar.
De Russische revisionisten meenden nu de kans schoon te zien hun handen te wassen, die zij in het Midden-Oosten hadden vuilgemaakt, aldus Nieuw China. Beweerd werd dat zowel de Verenigde Staten als de Sowjet-Unie Cyprus zien als een vliegkampschip van onmetelijke strategische waarde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.