+ Meer informatie

Navo-smaldeel onder Nederlands bevel

1 minuut leestijd

Commandeur J. W. H. Wevers van de Koninklijke Marine heeft vrijdag in Portsmouth het commando over het permanente Navo-smaldeel van zeven oorlogsschepen uit zes landen (standing atlantic naval force), overgenomen van Commandeur J. Fieldhouse van de Britse Marine.

De overdracht en het aantreden van de bemanningen werden bijgewoond door de secretaris-generaal van de Navo, mr. J. M. A. H. Luns, minister De Koster van defensie, de Nederlandse chef van de marinestaf vice-admiraal Roest en de geallieerde opperbevelhebber voor het gebied van het Kanaal, de Britse admiraal Sir Edward Ashmore. De Britse minister van defensie, lord Carrington werd vertegenwoordigd door Anthony Buck, staatssecretaris van marine. De commandeursvlag wappert vanaf vrijdag vanaf het Nederlandse oorlogsschip in het smaldeel, het fregat Isaac Sweers.


Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.