+ Meer informatie

Economische moeilijkheden teisteren ook Sowjet-Unie

1 minuut leestijd

WASHINGTON De hoge uitgave voor defensie veroorzaken ernstige problemen voor de economie van de Sowjet-Unie. Dat blijkt uit medede

^'' ^^'strekt in een geheime vergadering van de economische subcommissie van het Congres.

Volgens de CIA heeft de Sowjet-Unie vorig jaar, in dollars uitgedrukt, 42 procent meer voor defensie uitgegeven dan de Verenigde Staten. De dienst meent dat het land moeilijk zijn al tien jaar durende gorie van 4,5 procent per jaar voor het bruto nationaal produkt kan handhaven als het zoveel voor defensie blijft besteden.

Trager

Veel wijst erop dat de economie van de Sowjet-Unie aan een tijdperk van tragere groei is begonnen, terwijl juist alle belangrijke sectoren defensie, industrie en verbruik — stijgingen vereisen, zo heeft CIA-directeur George Bush de Congres-commissie meegedeeld. Dë CIA schat de economische groei van de Sowjet-Unie voor 1975 op niet meer dan 2,3 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.