+ Meer informatie

Het kruis

1 minuut leestijd

„En opdat ik mij door de uitnemendheid der openbaring niet zou verheffen, zo is mij gegeven een scherpe doorn in het vlees, namelijk een engel des satans, dat hij mij met vuisten slaan zou, opdat ik mij niet zou verheffen". 2 Corinthe 12:7

Een lieflijk doel dat Christus heeft met duistere bedelingen, waarin Hij Zijn volk brengt, is dit: Er zijn sommige genaden, welke een christen niet wel kan beoefenen, dan onder het kruis. Een christen kan, in het bijzonder, de genade van geloof en de genade van lijdzaamheid niet wel beoefenen als hij geen kruis heeft.

Waar in Openbaring 13:10 gesproken wordt over de droevige dingen, welke de kerk zouden overkomen, vinden wij deze woorden: „Hier is de lijdzaamheid en het geloof der heiligen". Het is alsof daar wordt gezegd: Hier is een uitnemend veld om de lijdzaamheid en het geloof der heiligen in werking te stellen. In Jacobus 1:2 en 3 lezen wij: „Acht het voor grote vreugde, mijn broeders, wanneer gij in velerlei verzoekingen valt, wetende dat de beproeving uws geloofs lijdzaamheid werkt".

Andrew Gray  (Uit: Uitnemende openbaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.