+ Meer informatie

Schoonhovense kerken sturen brief over kermis

1 minuut leestijd

SCHOONHOVEN - De kerkeraden van vier plaatselijke kerken in Schoonhoven hebben in een brief aan de raadsleden hun verontrusting uitgesproken over het voorstel van B en W om het jaarlijkse lunapark op het Doelenplein voortaan ook op zondag te laten draaien.

Het voorstel staat volgens de kerkeraden van de hervormde gemeenten Schoonhoven en Willige Langerak, de Adventgemeente Schoonhoven en de gereformeerde kerk van Schoonhoven—Willige Langerak „haaks op de visie welke onze kerken hebben over zondagsrust en —heiliging". Ook zijn zij van mening dat het openstellen van het lunapark op zondag bij een zeer groot deel van de bevolking „gevoelens van verontwaardiging zal oproepen, alsmede een gevoel van teleurgesteld zijn in haar vertegenwoordigers in de gemeenteraad".


Ook de Nederlandse Vereniging tot Bevordering van de Zondagsrust en Zondagsheiliging heeft gereageerd. „Er zijn in uw gemeente nog vele mensen die vanuit hun principe de dag des Heeren trachten te onderhouden. Indien de kermis eens doorgang zal vinden op zondag dan wordt dit principiële volksdeel door u. op het hart getrapt", zo schrijft de vereniging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.