+ Meer informatie

Hoge Commissaris

1 minuut leestijd

Na zijn ervaringen op het Roma Congresso en de gevoerde gesprekken is bij Lieuwen het idee geboren naast een Hoge commisariaat voor vluchtelingen eenzelfde instelling voor de trekkende bevolking in het leven te roepen. Lieuwen: „Een Hoge Commissaris kan veel adequater ingrijpen als er iets gebeurd wat niet mag. Het is juist zo belangrijk dat dit soort problemen net langs een regerings- of ambtelijke weg afgewerkt worden. Een Hoge Commissaris heeft een soort brandblusfunctie. Hij kan direct ingrijpen. Nu wordt er altijd vanuit een zekere vooringenomenheid met de zigeuners omgegaan. Zo'n Hoge Commissaris moet een neutraal persoon zijn, hij moet het vertrouwen van zowel de regeringen als de zigeuners hebben. Maar dat is een gedachte die bij mij privé ontstaan is, naar aanleiding van de discussies", voegt Lieuwen hieraan toe.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.