+ Meer informatie

Charisma TV vraagt opnieuw zendtijd aan

1 minuut leestijd

HILVERSUM (ANP) - De stichting Charisma TV heeft gisteren tijdens een hoorzitting van het Commissariaat voor de media opnieuw gevraagd om zendtijd. Het platform voor charismatische en pinkstergemeenten wil als kleine zendgemachtigde per week een uur televisie- en twee uur radiozendtijd.

Vorig jaar werd een zendtijdaanvraag van Charisma TV door het Commissariaat voor de media afgewezen. Charisma TV kreeg toen het advies samenwerking te zoeken met de Evangelische Omroep. Volgens J. Verwaijen van Charisma TV is de EO echter niet bereid nadrukkelijk aandacht te besteden aan de boodschap van de pinksterbeweging. Een reportage over bij voorbeeld de dienst der genezing stuit bij de EO, die een groot deel van zijn achterban in de reformatorische kerken heeft, op grote weerstand.

Naar de mening van Verwaijen past de toekenning van zendtijd in de door de regering bedoelde pluriformiteit in de media. Volgens eigen opgave kent de charismatische beweging een jaarlijkse groei van 10 procent. Charisma TV zegt ruim honderdduizend personen te vertegenwoordigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.