+ Meer informatie

Charles wendt zich tot het hooggerechtshof

1 minuut leestijd

LONDEN — Prins Charles van Engeland en zijn verloofde Lady Diana Spencer hebben bij het „High Court of justice" in Londen een verzoek ingediend dat het elk gebruik van opnamen van privégesprekken die de Prins in Australië heeft gevoerd met zijn verloofde in Londen verbiedt. v

De opnamen zijn door Australiërs die onder de Britse kroon uit willen, ter beschikking gesteld van de Britse freelance-journalist Simon Regan en te koop aangeboden aan het Westduitse weekblad „Die Aktuelle".

In zijn gesprekken met Lady Diana en ook met koningin Elizabeth zou prins Charles zich minder vleiend over de Australiërs in het algemeen en premier Malcolm Fraser in het bijzonder hebben uitgelaten.

De socialistische oppositie in Australië keerde zich onlangs tegen het denkbeeld dat prins Charles na zijn huwejijk gouveneur-generaal van Australië zou worden.

Een lid van het High Court heeft de prins en Lady Diana woensdagavond een verbod op publikatie toegewezen. Het vonnis verbiedt het publiceren of gebruik maken van de inhoud van de bandopnamen, maar üegan zei dat het misschien al te laat vas omdat het materiaal al is ver:ocht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.