+ Meer informatie

AANVULLING ARTIKEL INTERVISIE

2 minuten leestijd

In het vorige nummer stond een artikel over intervisie van de hand van ds. K.T. de Jonge. Het begint abrupt met de woorden: ‘bovenstaand is een korte omschrijving van een intervisiebijeenkomst...’. Dat ‘bovenstaand’ was ongelukkigerwijs weggevallen bij het drukken van het artikel. Hieronder volgt de tekst ervan, met exeuus aan de auteur.

Op een gewone door-de-tueefese-dag zit zo maar een achttal mensen in een kerkzaaltje, erqens in het ujesten van het land. Als je je oor te luisteren legt, zijn dat duidelijk gemeentepredikanten, die elkaar kennen. Er is ook een interuisor/psycholoog bij. Ze lezen een stukje uit de Bijbel, mediteren, zingen en bidden. Daarna praten ze elkaar bij over persoonlijke zaken in relatie tot hun predikantenbestaan. Van alles komt dan op tafel te liggen. Soms wordt een advies qegeven en de voorzitter moet ze tot spoed manen. Vervolgens legt een van de deelnemers een probleem op tafel, waar hij in zijn werksituatie tegenop is gelopen. Voordien is deze casus al rondgestuurd. Daarbij heeft hij ook vermeld op welk punt hij advies wil. Er worden verhelderende vragen gesteld en nadere informatie gegeven. Daarna geven de deelnemers om beurten advies op het gevraagde leerpunt. De indiener van de casus reageert kort wat hij heeft geleerd, en beloqft na 14 dagen ook een schriftelijke reflexie toe te zenden. De taken voor de uolgende bijeenkomst worden gemaakt. Daarna wordt de bijeenkomst die ca 3 uur duurde, gesloten met gebed.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.