+ Meer informatie

TER OVERWEGING

2 minuten leestijd

ds. C. den Boer, Kolossenzen. Uitg. Kok Voorhoeve Kampen i.s.m. de EO 1999. 213 blz. f 39,-.idem 1 Thessalonicensen. 181 blz. f 24,90.

Ds. C. den Boer lijkt onvermoeibaar: de reeks bijbelstudies van zijn hand, eerst als radiotoespraak gehouden, daarna gebundeld, gaat gestaag door. Zoals altijd bieden ook deze boekwerken diepgravende informatie, goed te gebruiken voor ieder die zich - in het kader van preekvoorbereiding of (groeps)bijbelstudie - in de bovengenoemde bijbelboeken wil verdiepen.

dr. A.F. Troost, De hovenier. Uitg. Boekencentrum Zoetermeer 2000. 133 blz. f 23,50.

Dit is een bijzonder boek van de bekende dichter-predikant Troost. In de vorm van een roman komen de vele vragen die rond zondag 10 bovenkomen, aan de orde. Daartoe dient het verhaal van een meisje dat verkracht en vermoord wordt; hoe en waar is God daarin? Allerlei ‘verklaringen’ passeren de revue in de vorm van de geestelijke onzekerheid van de hoofdpersoon (redacteur van een plaatselijke krant en organist van de kerkelijke gemeente). Tenslotte brengt de visie van de hovenier (die door zijn werk tussen ‘kruid en onkruid’ geestelijk rijpt) hem verder; zo komt hij dichter bij God (de grote Hovenier) en ziet hij de opstanding van Jezus met nieuwe ogen. Een heel boeiend boek in een verrassende ‘verpakking’. Predikanten zullen er veel vragen van hun catechisanten en van volwassen gemeenteleden (al stellen zij deze minder gemakkelijk!) - en wie weet van henzelf? - in tegenkomen.

drs. Nes van Hulzen, Meer dan een verhaal. Hoofdlijn van de bijbel in 140 dagopeningen. Uitg. Deviant Amersfoort 2000. 160 blz. f 26,50.

Dit boek geeft wat de vooraankondiging belooft: een traditionele navertelling van de Schrift, hetgeen anno 2000 zorgt voor een tegendraads geluid. Men vindt er (meestal via een patroon van verhalend deel - bijbelgedeelte - kort commentaar) een dwarsdoorsnede van de boodschap van de bijbel, op uiterst eerbiedige wijze. De doelgroep wordt gevormd door jongeren bij het voortgezet onderwijs. Bij dagopeningen op scholen, of bezinning bij catechese, of gewoon als dagboekje zal men de waarde ervan ontdekken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.