+ Meer informatie

Modelvliegers op Elspeetse heide toegestaan

1 minuut leestijd

ZWOLLE (ANP) - De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) in Den Haag kan haar modelvliegerskamp op de Elspeetse heide gewoon laten doorgaan. De president van de rechtbank in Zwolle, mr. F. C. Fliek, heeft gisteren de eis van de gemeente Nunspeet om voor het kamp een verbod uit te spreken, afgewezen. Het kamp begint komende zaterdag en duurt een week.

De gemeente Nunspeet vond dat de KNVvL na 26 jaar gebruik van de Elspeetse heide te hebben gemaakt, naar een ander terrein moest uitwijken. Het belang van de rust in het unieke natuurgebied, het behoud en herstel ervan, werden boven het belang van de KNVvL gesteld.

In zijn vonnis zegt Fliek dat van een gemeente een evenwichtig beleid verwacht mag worden bij het nemen van maatregelen. In dit geval is hiervan geen sprake. Het door de gemeente uitgesproken verbod richt zich slechts tot de deelnemers aan het modelvliegkamp. „Defensie en grote groepen recreanten maken ook gebruik van de Elspeetse heide, welk gebruik evenzeer in strijd geacht moet worden met het door de gemeente voorgestane beheersbeleid, als het gebruik door een beperkte groep leden van de KNVvL gedurende slechts een week van een deel van de heide", aldus het vonnis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.