+ Meer informatie

Kopers huizen in Den Haag moeten opletten

1 minuut leestijd

DEN HAAG De gemeente Den Haag gaat diegenen die in deze stad een huis willen kopen waarschuwen voor de aanschaf van een pand in de stadsvernieuwingsgebieden.

Met advertenties, folders en affiches worden aspirant-kopers gewezen op het risico dat de gemeente in deze gebieden huizen aankoopt voor een lagere prijs dan de koopsom die men zelf heeft betaald. De actie wordt niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Turks en Arabisch gevoerd. Dit omdat in de oudere Haagse wijken, waar het om gaat, vrij veel huizen worden verkocht aan buitenlanders.

Diegenen die belangstelling hebben voor eén hujs wordt aangeraden bij de gemeente te informeren naar een toekomstige ontwikkeling van de wijk of buurt. Volgens wethou,der Duivesteijn van ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing komt het een of twee maal per week voor dat eigenaars van een huis bezwaar maken tegen overname door de gemeente wegens het verlies dat de verkoop met zich mee zou brengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.