+ Meer informatie

„Militaire missie had verkeerde taakopvatting"

1 minuut leestijd

PARAMARIBO — Het in Paramaribo verschijnende ochtendblad „De ware tijd" heeft zaterdag een bericht van het persbureau „Informa" gepubliceerd waarin, op grond van mededelingen uit „doorgaans welingelichte bron", de Nederlandse militaire missie wordt beschuldigd van „een verkeerde taakopvatting".

De eerst in Nederland en later in Suriname geuite beschuldiging van spionage, die door de Nederlandse zaakgelastigde in Paramaribo en vrijdag desgevraagd door het hoofd van de Surinaamse Nationale Voorlichtings Dienst NVD onjuist werd genoemd, wordt in dit bericht niet herhaald. Wel wordt gezegd dat leden van de missie „zich inlieten met allerhande zaken die geenszins tot de taken van een militaire missie kunnen worden gerekend".

„Al geruime tijd", aldus het in het blad gepubliceerde bericht van „Informa", „is van Surinaamse zijde aan de Nederlandse militaire missie te kennen gegeven dat niet langer prijs wordt gesteld op haar betrokkenheid binnen het nationaal leger. Kort na de overplaatsing van luitenant-kolonel Valk, die de leiding heeft gehad van de vorige missie, werd van Nederlandse zijde gewerkt aan de vervanging van vrijwel alle leden van de toenmalige missie".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.