+ Meer informatie

Enclaves van christenen en Druzen ontruimd

Libanese leger breidt controle uit

1 minuut leestijd

BEIROET (AP) - Pantsereenheden van het Libanese leger zijn gisteren begonnen met de ontmanteling van christelijke en Druzische enclaves buiten Beiroet, ais onderdeel van het plan om de milities te ontwapenen en de meeste delen van Libanon onder controle te stellen van het regeringsleger.

Zowel de christelijke als de Druzische milities verleenden hun medewerking en ontruimden hun met zandzakken versterkte posities aan de kust. Het stationeren van regeringstroepen in de enclaves is een nieuwe fase in de uitvoering van het in 1989 tot stand gekomen vredesplan ter beëindiging van de zestien jaar oude burgeroorlog in Libanon.

Ongeveer 5000 soldaten vertrokken om zeven uur in de ochtend met tanks en pantserwagens uit Beiroet. De helft trok naar het christelijke gebied rond Jounieh, ten noorden van Beiroet. De andere helft zette koers naar de Druzische enclave in het Chouf-gebergte ten zuiden van de hoofdstad. Volgens een kapitein van het Libanese leger droegen de militieleden „geleidelijk" hun wapens over naarmate het reguliere leger verder optrok.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.