+ Meer informatie

Opec vergaderde over hulpfonds

1 minuut leestijd

WENEN — Deskundigen uit de OPEC-landen (organisatie van olie-exporterende landen) zijn maandag In Wenen bijeen gekomen om zich te beraden over een plan voor steun aan ontwikkelingslanden die beschikken over te weinig geldmiddelen.

De bedoeling is dat er een fonds komt dat i's gebaseerd op de olie-inkomsten van de 12 OPEC-landen. Op 7 april werden de OPEC-ministers het in principe eens over de oprichting van het fonds, maar sindsdien is er bij enkele lidstaten meer weerstand ontstaan. Deze geven de voorkeur aan overeenkomsten tussen regeringen onderling boven een fonds dat centraal wordt geleid. Tenminste 7 lidstaten moeten de plannen ratificeren, maar verwacht wordt dat enkele landen aan de Golf van Perzië tegen zullen zijn. Indien deze landen — Irak, Koeweit, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten — geen steun geven, zal het plan toch nog door kunnen gaan, hoewel het niet zeker is of de andere lidstaten zich geheel achter het plan zullen scharen. De andere lidstaten zijn Algerije, Ecuador, Indonesië, Iran, Libië, Nigeria en Venezuela.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.