+ Meer informatie

Ger. Gem. Waarde gaat „nieuwe psalmen" zingen

1 minuut leestijd

Tijdens de op 17 december bij de Geref. Gemeente te Waarde gehouden ledenvergadering werd gestemd over het al of niet invoeren van de psalmberijming van 1773. Met grote meerderheid van stemmen, nl. 74 pct. werd gekozen voor invoering van de „nieuwe psalmen", zoals men die in Zeeland veelal pleegt te noemen. De datum van invoering zal door de kerkeraad nog nader worden bekendgemaakt, maar zal ongetwijfeld vallen in 1977.

Hiermee is het aantal gemeenten, dat de berijming van Datheen zingt in de Ger. Gemeenten van Oostelijk Zuid-Beverland teruggebracht tot één. Alleen de Ger.Gem. van Kruiningen zingt straks nog de aloude berijming van Datheen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.