+ Meer informatie

G-7 praten vrijdag over hulp aan SU

1 minuut leestijd

PARUS (DPA/KRF/ANP) - De plaatsvervangende ministers van financiën van de zeven leidende industrielanden komen vrijdag in Parijs bijeen om te praten over hulp aan de Sowjet-Unie. Dat heeft het Franse ministerie van financiën gisteren bekendgemaakt.

Morgen komen de zogeheten sjerpa's, de persoonlijke assistenten van de regeringsleiders van de G-7, bijeen in Londen, zo verluidt in welingelichte kringen. De sjerpa's zullen zich waarschijnlijk meer met de grote lijnen van de situatie in de SowjetUnie en de mogelijke westerse hulp bezighouden, terwijl de financiële kopstukken de hulp specifieker kunnen behandelen. Ook Nederland zal zijn vertegenwoordigd op het topberaad in Londen, omdat Nederland dit halfjaar voorzitter is van de Europese Gemeenschap.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.