+ Meer informatie

Carey pleit voor missionaire en sociale kerk

1 minuut leestijd

CANTERBURY (ANP) - Dr. George Carey heeft gisteren bij zijn installatie tot aartsbisschop van Canterbury gepleit voor een kerk die missionair is en tegelijkertijd oog voor de sociale noden heeft. Verder onderstreepte hij het belang van eenheid binnen de Anglicaanse gemeenschap.

„Het is niet alleen de plicht maar ook een vreugde om als aartsbisschop de kerk voor te gaan in een tijd waarin velen het geloof als iets voor zwakke mensen beschouwen".

Sprekend over de diepe verdeeldheid binnen de Anglicaanse Kerk vroeg Carey zijn hoorders een hogere prioriteit te geven aan het christelijk getuigenis dan aan de onderlinge verschillen. De grootste uitdaging voor de Kerk van Engeland is „zo"n kerk te zijn, die God op de eerste plaats stelt, daarna de mensen die we willen dienen, en onszelf op de laatste plaats".

Verder verdedigde hij het recht van de kerk om zich met maatschappelijke vraagstukken bezig te houden. „Geen kerk kan of mag politieke uitspraken achterwege laten als de vrijheid en waardigheid van de mens in het geding is. Christus wijst ons op het lot van de onderdrukten, de ontheemden en de van honger stervende

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.