+ Meer informatie

Oplossing vorige puzzel:

2 minuten leestijd

Diagram 1;J. Kuijkhoven - L, Haeren. Probleem 194; H. C. de Waard, Zeist. Diagram 2; M. van Dijk M. Verlouw. Probleem 195; H. C. de Waard, Zeist. zeemossel, kindermoord, hangoortafel, mensonterend, fraktieleider, tegentij, goederen, buitenspel, keeraluisspant, haarstukje, Oegstgeest. mmsms 34. „Ik heb het daar maar één keer meegemaakt en toen was het erg, heel erg. Die dominee droeg een witte toga met een paarse sjerp, van ouderlingen of diaken zag ik niets, want die dragen daar geen ambtskleding en zitten zelfs niet apart. In de kerkeraad zitten ook vrouwen en wat de dienst betreft, die is zoals overal in de moderne kerken. Alles nieuw: nieuwe ver.taling, nieuwe berijming, gezan'gen en verzen uit het Liedboek, ach... je weet het toeh zelf wel en we lezen er toch genoeg over. Het modernste ia nog niet goed genoeg en iedereen wordt er de hemel in gepreekt. Als je.maar goed bent voor elkaar en verdraagzaam voor anderen, ook al geloven en denken die wat anders, dan is alles goed. Ze gaan daar dan ooK rustig samen met de roomsen en Jn bijzondere diensten komt er zelfs een pastoor op de kansel. Dat kunnen we toch niet vergelijken met onze diensten en dat mogen we toch niet allemaal goedpraten of goedkeuren? Echt, moeder, als je daar eens een preek hebt gehoord kom je er niet meer, dat weet ik zeker. Lees je de berichten nooit in de kerkbode?" t.Nou... eigenlijk alleen wat er van' ons in staat." „Lees dan maar wat him dominee in het laatste nummer schrijft, dan hoef ik niks meer te zeggen." Nel zit die avond lang op haar kamer te piekeren. Ze heeft een elektrische radiator, waarmee ze

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.