+ Meer informatie

Crisis over Kanaaltunnel is bezworen

1 minuut leestijd

LONDEN - De crisis rond de bouw van de Kanaaltunnel is voorlopig bezworen. De banken die het project financieren, hebben gisteren op het laatste nippertje besloten financiële middelen van een bestaande kredietlijn vrij te geven, zo heeft de Financial Times vandaag gemeld.

Gedurende de komende drie maanden worden besprekingen gehouden over het lot van het project. Voor deze periode heeft een commissie van 22 bankiers besloten 390 miljoen pond (ƒ 1,22 miljard) vrij te geven van een krediet dat in oktober was bevroren. In die maand bleek dat de bouwkosten van de tunnel waren gestegen van minder dan vijf miljard pond tot meer dan zeven miljard pond (ƒ22 miljard).

De bankiers hebben twee voorwaarden gesteld. Ten eerste moeten Eurotunnel, de beheerder van de tunnel, en Transmanche Link, het bouwconsortium, het eens worden over kostenbeperkingen. Ten tweede moet de rest van het 208 banken tellende syndicaat het eens zijn met de beslissing het geld vrij te geven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.