+ Meer informatie

Gaddafi op zoek naar plaats voor Lockerbie-proces

1 minuut leestijd

SOFIA (RTR) - Libië zal waarschijnlijk Bulgarije benaderen met het verzoek om daar het Lockerbie-proces tegen twee Libische geheim agenten te mogen houden.

Dit heeft een functionaris van het ministerie van buitenlandse zaken in Sofia gisteren verklaard na de aankomst van een Libische gezant die met de Bulgaarse autoriteiten besprekingen zal voeren over de kwestie.

De Verenigde Staten, GrootBrittannië en Frankrijk gaan proberen internationale sancties tegen Libië te bewerkstelligen om dat land te dwingen tot uitlevering van de veiligheidsagenten die worden beschuldigd van de bomaanslag op een vliegtuig van Pan Am boven het Schotse Lockerbie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.