+ Meer informatie

Taiwan-boten vrij uitvoeren

stichting antwoord

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Minister Van Aardenne (van Economische zaken) heeft de Tweede Kamer laten weten, dat voor de uitvoer van tien kleine boten naar Taiwan geen vergunning nodig is.

De suggestie van de PvdA-Kamerleden Van der Hek en Van den Bergh als zouden de boten voor militaire doeleinden bestemd zijn wordt door de minister niet onderschreven, zo blijkt uit zijn antwoord op schriftelijke vragen. De opdracht voor de bouw van polyesterboten is — volgens dat antwoord — afkomstig van een particuliere afnemer in Taiwan. Het botendek — aldus het antwoord — is slechts geschikt voor het plaatsen van een ankerlier en enige bolders. •

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.