+ Meer informatie

Dollar iets hoger

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (KRF/ANP) - De koers van de Amerikaanse dollar is vandaag bijna een halve cent hoger geopend. Op de wisselmarkt in Amsterdam noteerde de munteenheid om 10.00 uur ƒ 1,7720 tegen ƒ 1,7680 bij het slot gisteren.

In New York bereikte de "greenback" gisteren een koers van ƒ 1,7705. De handel was opnieuw uitermate dun. Handelaren schreven de geringe koersstijging toe aan het uitblijven van een renteverlaging in de Verenigde Staten. Ook was er sprake van dekkingsvraag.

De markt blijft in afwachting van een mogelijke rentemaatregelen. Zo wordt er rekening gehouden met een, renteverhoging in Duitsland. Die speculatie wordt nog eens versterkt door het nieuws dat het beleidsbepalend comité van de Bundesbank vandaag, na afloop van het tweewekelijks overleg, een persconferentie houdt.

Verder is de valutahandel in afwachting van de presentatie van de Amerikaanse handelsbalans van oktober later op de dag. Economen rekenen op een lichte toeneming van het tekort tot ruim zeven miljard dollar. In september bedroeg het deficit 6,79 miljard dollar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.