+ Meer informatie

Twisting

2 minuten leestijd

En er werd ook twisting onder hen. Luk. 22:24a.

En er werd ook twisting onder hen, onder de meest beminde discipelen van de Heere. Zij waren allen van de duivel des hoogmoeds bezeten; een ieder wilde de grootste zijn, een ieder wilde er voor gelden. Wie de Heere kent op Golgotha, die moest hier toch billijkerwijze tot inkeer komen.

Ach, hoe pronkt men met zijn gaven, gaat trots heen en heeft veel in het hoofd, heeft een el in zijn hand en meet: hoe lang is die man? Dat stak in de harten van de geliefde discipelen. Zijt gij meer dan een apostel des Heeren? Kan de apostel bij u komen om van u te leren? De hoogmoed moet in de diepte komen, zo niet, dan gaat het niet goed.

De discipelen hadden een buitengewoon welbehagen aan hun twisting, zij komen in hun opgewondenheid, in hun half vleselijke en half geestelijke ijver al verder en verder, de ene meende, dat hij dit voor zich bezat, de ander dat en zo oordeelden zij; want zij hielden het ervoor, dat de Heere weldra een zichtbaar rijk zou beginnen.

En heden is de mens nog dezelfde mens en in de gemeente Gods is het niet anders te verwachten. Men wil zich altijd verdedigen, dat men het toch goed gemaakt heeft en dat men met recht en lofwaardig regeert. Maar het is met de mens een verdorven zaak; regeren en kruis dragen wil niet bij elkaar passen.

H. F. Kohlbrugge

(Schriftverklaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.