+ Meer informatie

Inbraak

3 minuten leestijd

ALBLASSERDAM - Inbrekers hebben gisterochtend een elektronicawinkel in het Makadocenter van Alblasserdam leeggeplunderd. Met een auto werd een achterdeur geramd, waarna de dieven vitrinekasten kapotsloegen en leegroofden. De omvang van de buit is nog niet bekend.

Ongeval

DEN BOSCH - Een 69-jarige automobilist uit Den Bosch heeft gistermiddag in zijn woonplaats een gecompliceerd verkeersongeval veroorzaakt. De man is vermoedelijk in zijn voertuig onwel geworden, waardoor hij zijn auto niet meer kon besturen. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De man raakte eerst een andere wagen. Die botste vervolgens tegen een geparkeerde auto. Het slachtoffer botste vervolgens tegen weer een andere wagen. Na een verkeerslicht omvergereden te hebben, belandde de man op de rijksweg van Den Bosch naar Nijmegen. Daar kwam hij tot stilstand tegen de aanhanger van een bestelwagen. De echtgenote van het slachtoffer, die ook in de auto zat, is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Verder liep niemand letsel op. Twee wagens waren zo zwaarbeschadigd dat ze moesten worden weggesleept. De overige voertuigen konden op eigen kracht verder.

Kunsten

DEN BOSCH - Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben het Provinciaal Kunstenplan 2001-2004 voor podiumkunsten vastgesteld. In de komende periode ontvangen 21 instellingen subsidies voor een totaalbedrag van ruim

4 miljoen gulden.

Fusie

GOES - Per 1 januari 2001 fuseren het Oosterscheldeziekenhuis in Goes en het Ziekenhuis Walcheren in Vlissingen. Dat hebben de directies van beide ziekenhuizen gisteren bekendgemaakt. Door een herschikking van medische specialisaties zal de fusie vergaande gevolgen hebben voor het personeel en de patiÙnten.

Controles

MIDDELBURG - De snelheidscontroles op de Zeeuwse wegen zullen nog verder worden uitgebreid. Dat zei gedeputeerde J. I. Hennekeij gisteren tijdens een vergadering van de statencommissie verkeer en vervoer. Hij reageerde h iermee op opmerkingen van de Zeeuws-Vlaamse burgemeesters dat de controles toch geen effect hebben.

Drugs

OUD-GASTEL - De politie is gisteren toevallig op een amfetaminelaboratorium in Oud-Gastel gestuit. De vondst werd gedaan nadat in de schuur waar het laboratorium was ondergebracht brand was uitgebroken. De brand in de schuur aan de Oude Dijk kon door de aanwezigen snel worden geblust. Een van hen liep daarbij lichte brandwonden op aan zijn been en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Toen de politie een kijkje in de schuur ging nemen, stuitte ze op een productielijn voor verdovende middelen. Bij huiszoeking in de naastgelegen woning trof de politie enkele honderden kilo's amfetamine aan. De twee bij het pand aanwezige mannen werden direct als verdachte aangehouden. Ook de gewonde medewerker werd meteen na de medische behandeling ingesloten. Alle verdachten zijn afkomstig uit Breda.

Ruzie

PHILIPPINE - Een 62-jarige man uit het Zeeuws-Vlaamse Philippine is gisteren bij een burenruzie om het leven gekomen. De reden van de onenigheid was een verschil van mening over een erfafscheiding. De politie heeft een 52-jarige buurman en een 53-jarige vrouw uit Roelofarendsveen aangehouden en in verzekering gesteld. De doodsoorzaak van het slachtoffer is nog niet bekend. Vandaag is sectie op het lichaam verricht. De politie is met achttien mensen een onderzoek gestart.

Problemen

TERNEUZEN - De aannemer van de Westerscheldetunnel, KMW, dreigt in de problemen te komen door het naderende faillissement van het Duitse bouwconcern Philipp Holzmann. De Duitse bouwer is de grootste partner in de Kombinatie Middelplaat Westerschelde en levert specialisten voor het boorwerk. Gevreesd wordt dat deze specialisten bij een faillissement zullen vertrekken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.