+ Meer informatie

Gesprek met KKP

1 minuut leestijd

De Poolse regering is ingegaan op de eis van de vrije vakbond Solidariteit om voor 6 mei een ontmoeting te hebben met de voltallige coördinatiecommissie r'wn^tct^ ^„„^,„l^^i^^>y '^^^ Solidariteit (KKP). Dit heeft de ,%jrüOlSie overwinning woordvoerder van Solidariteit, Janusz

Het akkoord moet door beide partijen worden ondertekend. „Als de regering haar woord houdt, is het onze grootste overwinning", aldus een vakbondsbron in Bydgoszcz.

Deskundigen noemen het akkoord een belangrijke concessie van de autoriteiten omdat deze steeds hebben gevreesd dat een boerenvakbond naast de rooms-katholieke kerk, de communistische partij en Solidariteit een vierde macht in het land wordt. Volgens genoemde bron in Bydgoszcz is het akkoord tot stand gekomen nadat de boeOnyszeiwicz, donderdag meegedeeld. Tot de bijeenkomst is besloten tijdens overleg donderdag tussen een delegatie van solidariteit en de met vakbondszaken belaste minister, Stanislaw Ciosek. De KKP telt vijftig leden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.