+ Meer informatie

CDU-regering toegestaan in West-Berlijn

1 minuut leestijd

WEST-BEBLUN — Het bestuur van de vrije democraten in WestBerlijn heeft met acht stemmen tegen één besloten, de op vrijdag aanstaande te houden speciale bijeenkomst van de partij aan te bevelen, de vorming van een minderheidsregering van de Christen-Democraten te gedogen.

De CDU onder Richard von Weizsaecker komt twee zetels te kort voor een absolute meerderheid in de gemeenteraad van West-Berlijn. Tot dusver was er een coalitie van sociaal-democraten en vrije democraten aan de macht, evenals dat het geval is in Bonn. Het bestuur van de FDP in West-Berlijn heeft een samengaan met de CDU uitgesloten. Naar het partijbestuur meedeelde, zal de FDP-fractie van zeven leden per geval nagaan of zij het stadsbestuur zal steunen. Als er een minderheidsbestuur van de CDU wordt gevormd, wordt von Weizsaecker burgemeester.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.