+ Meer informatie

aimée.söhngen@hotmail.com werkte

4 minuten leestijd

"Wat moet je doen als iemands humor, spontaniteit en assertiviteit je hebben geraakt, maar de uitwisseling van adresgegevens minder aandacht heeft gehad?" Het hoofd koel houden, dacht prins Floris. Waarom niet een e-mailbericht sturen naar het adres dat best wel eens van haar zou kunnen zijn: aimée.söhngen@hotmail.com. Dat was raak.

Die anekdote vertelde burgemeester Rehwinkel van Naarden gisteren in zijn toespraak tijdens de sluiting van het burgerlijk huwelijk tussen de jongste zoon van prinses Margriet, prins Floris, en Aimée Söhngen. "Overigens: het genoemde e-mailadres is niet meer in gebruik. Het is geenszins de bedoeling dat ruiters op het witte paard zich in compagnie aandienen", voegde de burgemeester er snel aan toe.

Na het e-mailcontact groeide de relatie. Mede dankzij de wat krakkemikkige auto van Aimée. "Het was voor de bruid in die eerste maanden prettig om een persoonlijk Wegenwacht te hebben", stelde burgemeester Rehwinkel. "Uw Floris haalde u thuis op of hij legde vakkundig startkabels. Dat helpt een beetje vooruit op je levensweg."

Die gezamenlijke levensweg begon in het Leidse studentenleven, beleefde een hoogtepunt met de aanzoek door prins Floris hoog in de Alpen en kreeg gisteren een officieel karakter met het jawoord in het historische stadhuis van Naarden.

Mercedes

Dat historische gebouw is geen onbekende grond voor de moeder van de bruid, die zelf ook ambtenaar van de burgerlijke stand is. Zelf het huwelijk van haar dochter voltrekken zat er echter niet in. "Het leek ons mooi als mijn moeder deze dag echt moeder zou kunnen zijn. Bovendien zijn we allebei nogal emotioneel", aldus Aimée na de plechtigheid.

De bruid neemt de naam van haar man over -Van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven- en wil "vooral gewoon Aimée blijven", maar wordt zij met prinses betiteld, dan heeft zij daar geen moeite mee. Gisteren kon zij zich in ieder geval al even als prinses gedragen. In een Mercedes cabriolet waarvan er slechts twaalf zijn gebouwd, arriveerde het paar bij het stadhuis. Koningin Juliana gebruikte de wagen vaak tijdens de vakantie in Italië.

Het bruidspaar werd met gejuich ontvangen en voor de plechtigheid in de raadzaal toegezongen door tientallen enthousiaste kinderen van de plaatselijke protestants-christelijke Rehobothschool.

Binnen wachtten op dat moment de Koningin, de wederzijdse ouders, broers en zussen en de kinderen van koningin Beatrix - op Willem-Alexander na, die vandaag terugkomt van zijn bezoek aan China en Vietnam; verder prinses Irene en drie van haar kinderen, premier Balkenende, de voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer en een select aantal vrienden, van wie een viertal ook als getuige optrad.

Burgemeester Rehwinkel wist de spanning -zo die er al was- met zijn persoonlijke en humorvolle toespraak snel te breken. Voorafgaand aan de huwelijksdag sprak hij een aantal keer met het paar, dat gisteren erg ontspannen leek te zijn. "Gezonde zenuwen", zo omschreef de weinig verlegen Aimée het gevoel. De omgang met media is de nieuwe prinses inmiddels niet meer geheel vreemd. "Dankzij mijn relatie met Floris heb ik er langzaam aan kunnen wennen", aldus Aimée.

Bruidstaart

Na de plechtigheid snoepten het paar en de genodigden van een bruidstaart gemaakt door de 21-jarige banketbakkersleerlinge Monique Rab, die een taartenontwerpwedstrijd had gewonnen zonder te weten voor wie de winnende taart zou zijn. "Vanmorgen moest ik om halfzes van huis."

Vanuit Naarden vertrok de familie naar het Muiderslot voor een lunch. Voor het vertrek maakte het bruidspaar nog een korte ronde langs het publiek, om daarna in de open Mercedes te stappen, want regenbuien lieten zich gisteren niet zien in Naarden.

Morgen komt het vervolg. Dan zal de Grote Kerk van Naarden gevuld zijn met gasten voor de kerkelijke inzegening door de vrijzinnige predikant dr. Anne van der Meiden. "Die dienst is van betekenis voor ons. Wij zijn allebei met het geloof opgegroeid. Het zal een protestantse dienst worden met een aantal katholieke elementen", zo vertelde de rooms-katholieke Aimée, die samen met Floris in Amsterdam gaat wonen.

Agenda

Koningin Beatrix brengt op 27 oktober in Delft een bezoek aan de jongerentrein van Zilverrail, de Koninklijke Feest Express.

Prins Willem-Alexander neemt donderdagmiddag 27 oktober in de Gotische Zaal van de Raad van State te Den Haag het eerste deel in ontvangst van het boek "Plaatsen van herinnering. Nederland in de twintigste eeuw".

Prinses Máxima neemt donderdagmiddag 27 oktober bij de ontwikkelingsorganisatie Cordaid in Den Haag het eerste exemplaar in ontvangst van een boek over microkrediet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.