+ Meer informatie

Bouwbonden boos op Boersma

1 minuut leestijd

UTRECHT — De federatie van Hout- en bouwbonden NKV en NVV is verontwaardigd over de afwijzende beslissing van minister Boersma (Sociale Zaken) over de extra verlofdag bij de vijf dagen ,,verplichte" wintervakantie in 1976 voor de bouw. Dit heeft een woordvoerster van de Bouwfederatie vrijdag meegedeeld. De vijf dagen vrijaf krijgen de bouwvakarbeiders tussen Kerst en Nieuwjaar. Het probleem is ontstaan door het loonbesluit van de regering op 3 december van het vorig jaar. Deze extra verlofdag werd bij dat besluit voor 1976 afgeschaft.

De bouwbonden zijn daarover verontwaardigd, omdat, zo zeggen zij, de CAO voor 1976 waarin de extra verlofdag was opgenomen, was afgesloten voor de datum van 3 december 1975.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.