+ Meer informatie

GESPREK

1 minuut leestijd

Reeds voordat de invoerstop werd afgekondigd had de Joegoslavische ambassadeur in Den Haag de kwestie van de vleesinvoer met staatssecretaris Brinkhorst besproken.

De regering in Belgrado, zo werd in Joegoslavische diplomatieke kringen beschouwt 'beschouwt de invoerstop — die naar niet vooraf werd meegedeeld —• als strijdig met de beginse- . len van de GAT T (algemene overeenkomst over tarieven en handel) en de OESO (organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling). In de handel tussen Joegoslavië en de EEG is de uitvoer van vlees voor Joegoslavië van zeer groot belang. In de eerste- vijf maanden van dit jaar importeerde-de EEG 9.209 ton rundvlees uit Joegoslavië slechts eenderde van de hoeveelheid die in de overeenkomstige periode van 1973 werd ingevoerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.