+ Meer informatie

Geselingen in Namibië

1 minuut leestijd

LONDEN — De in Londen gevestigde organisatie Amnesty International die zich het lot aantrekt van politieke gevangenen, heeft het geselen zoals dat in Namibië gebruikelijk is, veroordeeld.

In een communique noemt de organisatie de argumenten van de Zuid Afrikaanse regering voor deze vorm van straf niet alleen valselijk, maar ook onwaar. Volgens Zuid-Afrika is het geselen in Namibië gebaseerd op de stamwetten en gewoonten. Amnesty International stelt dat de Zuid Afrikaanse autoriteiten die rechtstreeks of indirect het politieke en economische leven in Namibië beheersen, een einde kunnen maken aan deze praktijken als zij dat willen.

De organisatie voegt hieraan toe dat het geselen in de meeste gevallen wordt toegepast op politieke gevangenen. 'Daarvoor wprden getuigeverklaringen aangehaald van een antropoloog en van kerkelijke autoriteiten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.