+ Meer informatie

TER OVERWEGING

2 minuten leestijd

Wim Dekker en Jos Douma, Dichtbij de hoorder. Prediking en trends. Uitg. Kok Kampen 2007, 106 blz., € 12,50.

De beweging ‘Passie voor preken’ bestaat vijf jaar. De deelnemers ervan verlangen ernaar om het evangelie van Christus te verkondigen in gehoorzaamheid aan Gods Woord en in betrokkenheid op de lezers van vandaag. En dat is een zaak die ons allemaal ter harte moet gaan. Anders zal die boodschap meer en meer een zaak worden voor een kleiner wordende kring getrouwen (waarbij het nog de vraag is of het bij díe groep echt overkomt, of dat men ‘verdraagt’ wat er op de kansel gebeurt). Ter gelegenheid van het lustrum werd een studie- en bezinningsmiddag georganiseerd, waarvan men in dit boek de neerslag kan vinden (en nog wat meer). Het blijft een spannende zaak: hoe kan men de boodschap van God voluit, dat is met eerbiediging van de bijbelse kaders, bij de hedendaagse mens brengen, die zó ‘gedigitaliseerd’ is (om nog maar één kenmerk te noemen)? Theoloog en communicator botsen op elkaar, zo blijkt op blz. 48. En ds. Hilde Graafland verzucht n.a.v. een begrafenis: ‘Ik ben wel dichtbij de hoorder gekomen, maar is de hoorder ook dichtbij de boodschap gekomen?’ (blz. 82). En toch: blijven zoeken en blijven preken!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.