+ Meer informatie

Zoveel hoofden...zoveel zinnen

2 minuten leestijd

Kalender (3)
Ik ben elk jaar blij met een kalender in ons blad, maar nu was ik toch enigszins teleurgesteld, omdat deze dit jaar afwijkt van de gebruikelijke vorm. De week afgedrukt in horizontale vorm, deed me denken dat we toch in horizontale houding leven. Bovendien leest het niet gemakkelijk. Daar is echter wel aan te wennen, maar geef mij toch maar de oude uitvoering.
Joh. van der Stelt, Klundert

Bocht in de weg
Uit "Bocht in de weg" (Beurtelings in Terdege nr. 6) is te concluderen dat voor de heer M. Dankers de Hervormde Kerk al geschiedenis is. Het is Gode zij dank nog niet zover. Vanuit de mens beschouwd lijkt het er echter wel op dat het einde van de vaderlandse kerk nabij is. Ik ben het met de schijver eens dat het na 'Amersfoort' stil geworden is. Bange vreze vervult mijn hart dat er binnen de gereformeerde gelederen verwarring is opgetreden. Als dit zo is, dan is de overste van de wereld de overwinnaar na Amersfoort. Het is toch zijn opzet verwarring te zaaien? Zal de Schepper van hemel en aarde dit ongestraft toelaten? Wanneer we letten op het besluit inzake de triosynode in zaken als het huwelijk, waarmee aangegeven wordt dat men zich ten diepste schaamt om voor de naam van Christus uit te komen, de belijdenisgeschriften, die als achterhaald aan de kant worden geschoven, en de uitlatingen over de heiliging van de zondag, dan ben ik ervan overtuigd dat het gehele SoW-proces in strijd is met Gods Woord. Zal de Schepper van hemel en aarde dit ongestraft laten? Als belijdend lid van de Hervormde Kerk belijd ik dat deze bloedt uit duizend wonden, maar ik ben er ten diepste van overtuigd dat "zelfs" binnen de Hervormde Kerk de symbolische zevenduizend overgebleven zijn, die de knie voor Baal niet gebogen hebben. Zal de Schepper van hemel en aarde toelaten dat deze wordt vermengd, met alle gevolgen, voor o.a. het nageslacht, van dien? Laat een ieder die banden voelt met dit overblijfsel de Heere God smeken om op te staan tot de strijd en Zijn haters wijd en zijn, verjaagd, verstrooid, te doen zuchten. God verhore deze gebeden.
Ing. K. van den Herik, Opheusden

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.