+ Meer informatie

Bouw nieuwe wijk Het Goese Meer gaat door

College van B en W peutert extra geld los

2 minuten leestijd

GOES — De gemeenteraad van Goes ging gisteren akkoord met de bouw van de nieuwe wijk Het Goese Meer. Hiermee is de belangrijkste hobbel in de ontwikkeling van Goes' noordelijkste buurt genomen. Het fiat was mogelijk omdat B en W extra geld voor bovenwijkse voorzieningen van de projectontwikkelaars hadden losgepeuterd. SGP/GPV/RPF, Groen Links en één PvdA'er zijn tegen de komst van de luxe woonomgeving.

Vier projectontwikkelaars, die samen Het Goese Meer BV vormen, gaan de wijk met maximaal 375 woningen aan water of golfterrein bouwen. Hiervoor moet eerst een meer gegraven worden, waarbij ook plaats is voor dagrecreatie.

Vorige maand kon de gemeenteraad niet beslissen over de exploitatie-overeenkomst tussen de BV en de gemeente. De raad wilde in de voor de gemeente budgetneutrale voorwaarden een ruimere heffing zien voor bovenwijkse voorzieningen op de uit te geven bouwgrond.

Harde noten

Het Goese college sleepte uit onderhandelingen met Het Goese Meer BV een afkoopsom van 375.000 gulden. Voor SGP/GPV/RPF en Groen Links, die ook tegen het bestemmingsplan zijn, was dit bedrag niet genoeg. H. J. V. van Wanrooy (PvdA) wijst de nieuwe buurt eveneens at vanwege het te deftige karakter.

Over een ander miljoenenproject, het in aanbouw zijnde zwembadcomplex, werden harde noten gekraakt. Vorig jaar koos men voor privatisering van de voorziening, waarbij de gemeente een grote vinger in de pap houdt. Gisteren stemde de raad in met de definitieve financiële opzet. Wel was de gemeenteraad bang dat de prijs van een toegangskaartje niet in de hand te houden is, terwijl men bij de beslissing over de bouw in 1989 uitging van zo'n 5 gulden.

PvdA-wethouder G. H. Heerebout gaf toe dat er indertijd geen rekening is gehouden met de btw, waardoor de prijs nu is opgelopen. Bij de gewenste lagere prijs zal het exploitatietekort jaarlijks 80.000 gulden extra oplopen. De VVD'er S. J. Heining nam het het college zeer kwalijk dat het bij de beslissing over de bouw deze gegevens niet kende en sprak over slechte adviseurs. Bovendien is hij er zeker van dat de BV nieuwe tekorten in de toegangsprijzen doorberekent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.