+ Meer informatie

Betogers slaags met Amhemse politie

Verzet tegen parkeergarage

1 minuut leestijd

ARNHEM — De politie in Arnhem heeft zaterdagavond zeven arrestaties verricht onder circa tweehonderd demonstranten, die in de binnenstad betoogden tegen de bouw van een nieuwe parkeergarage voor een groot-winlcelbedrijf.

De betogers werden tweemaal, onder andere direct voor het hoofdbureau van politie, door middel van charges uiteengedreven. Daarbij ging het volgens de politie soms hard toe. Tot de arrestanten, die allen na middernacht een voor een werden vrijgelaten, behoren een advocaat van het Arnhemse advocatencoUectief en een PSP-gemeenteraadslid. De demonstranten, onder wie veel krakers, zeggen dat veertien betogers gewond zijn geraakt.

Beschilderen

Het begon zaterdag allemaal in de Walstraat, waar betogers een aantal panden beschilderden. De politie voerde hier een charge uit, waarbij twee demonstranten wegens verzet en vernieling werden aangehouden.

Enige honderden betogers eisten later op de avond bij het politiebureau de vrijlating van beide arrestanten. Het bureau werd met verfzakjes besmeurd en er werden enkele rookbommen gegooid. Daarop voerde de politie vanuit het bureau opnieuw een charge uit. Hierbij werden vijf arrestanten, onder wie één vrouw, opgepakt.

Ook na de vrijlating van de in totaal zeven arrestanten bleeft het onrustig in de binnenstad van Arnhem. Vele ruiten, onder andere bij banken, sneuvelden en twintig panden werden met verf besmeurd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.