+ Meer informatie

OPENING; SAMENSTELLING COMITÉ

2 minuten leestijd

Op zaterdag 5 april 2008 waren ongeveer honderd ambtsdragers naar Nijkerk gekomen voor de jaarlijkse ambtsdragersconferentie. De voorzitter van het comité, br. G. van Oord, opende de dag om 10.30 uur. Hij mediteerde, na gebed, n.a.v. Psalm 84. Daarin wordt gesproken van smachten naar Gods aanwezigheid. Dat maakt gelukkig. Het doet ook naar anderen verlangen die deze zelfde aanwezigheid zoeken. En dat brengt ons dan ook bij het thema van deze dag: de betekenis van de meerdere vergaderingen in de kerken. Wij horen bij elkaar, en zoeken elkaar, ook in het verga- derwerk in de kerken. Niet altijd klinkt dat helaas door in de geluiden die te horen waren rond de synode 2007. Daarom wil het comité met deze dag een handreiking doen voor geestelijk-kerkelijke verdieping. Ook door de kerkelijke vergaderingen regeert de Here immers zijn kerk! De kerk is zijn werk, en daarom hebben wij de kerk lief. We hopen, aldus de voorzitter, een gezegende dag te mogen beleven.

Tijdens het verloop van de dag deelde de voorzitter de voordracht mee van br. E.J. Jansen, lid (en momenteel ouderling) van de gemeente van Zwolle, tot lid van het comité. De vergadering begroette deze voordracht met instemming. Br. Jansen zal ook de functie van secretaris gaan vervullen. De penningmeester van het comité, br. B. van den Boom, bleek al 30 jaar dit werk te doen; het ontlokte de vergadering een hartelijk applaus, en br. Van den Boom kreeg een blijk van waardering; daarbij werd een boeket bloemen voor zijn vrouw meegegeven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.