+ Meer informatie

Fokker ziet af van nieuwe hal voor Fokker 100

1 minuut leestijd

SCHIPHOL - Fokker heeft besloten voorlopig geen nieuwe hal te bouwen op Schiphol Oost voor de produktie van de Fokker 100. In plaats daarvan gaat de vliegtuigfabriek het bestaande gebouwencomplex ingrijpend renoveren en komt er een nieuwe vleugel aan de bestaande hal van het vliegtuigbedrijf. Een woordvoerder van Fokker verklaarde dat giste-

Dit scenario maakt een grotere produktie mogelijk van de Fokker 100 dan het geval zou zijn geweest bij een nieuwe hal. Er kunnen straks 77 toestellen van dit type per jaar worden gebouwd. Het terrein waarop Fokker eventueel de nieuwe hal had willen bouwen wordt nu parkeerterrein.

De bouw van een nieuwe hal is overbodig geworden door versnelling in het produktieproces van de Fokker 100. Er wordt momenteel al sneller en efficiƫnter geproduceerd door beter logistiek management, aldus de woordvoerder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.