+ Meer informatie

Wijsmuller stopt olievervuiling Spaanse stranden

1 minuut leestijd

UMUIDEN (ANP) - Duikers van het IJmuidense bergingsbedrijf Wijsmuller Salvage zijn er voor de Spaanse noordkust in geslaagd vrijwel alle olielekkage uit een gezonken vrachtschip te stoppen en de stranden voor verdere vervuiling te behoeden. Dat heeft het concern gisteren bekend gemaakt.

De olie lekte bijna een week lang uit de brandstoftanks van het Joegoslavische vrachtschip Neretva, dat door schuivende lading slagzij maakte en zonk. Zeven Spaanse stranden in de omgeving van Gijon zijn door zware stookolie vervuild. Drie daarvan zijn volgens Wijsmuller voor toeristen gesloten. De Spaanse overheid contracteerde Wijsmuller en haar Spaanse partner voor het dichten van de lekkende tanks.

Het bergingsbedrijf zei te verwachten dat zijn technici gisteren de lekkage volledig zouden stoppen. Daarna zouden duikers beginnen met het leegpompen van zes grote bunkertanks en enkele kleinere tanks in de machinekamer. Door een speciale snij- en pomptechniek verwacht het bedrijf daarbij geen olievervuiling te veroorzaken.


Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.