+ Meer informatie

Canadese gouverneur-generaal op staatsbezoek

1 minuut leestijd

Op uitnodiging van koningin Beatrix bracht de gouverneur-generaal van Canada, Roméo LeBlanc, samen met mevrouw Diana Fowler-LeBlanc, van 20 tot en met 22 maart een staatsbezoek aan Nederland. De gasten kwamen aan op Marinevliegkamp Valkenburg en werden daar begroet door koningin Beatrix en prins Claus. Daarna vertrok het gezelschap naar het Koninklijk paleis in Amsterdam. Bij het Nationaal Monument op de Dam legden de gouverneur en zijn vrouw een krans. De volgende dag stond Den Haag op het programma. De Canadese gasten hadden een onmoeting met leden van de Eerste en de Tweede Kamer. Mevrouw LeBlanc bezocht de Vermeertentoonstelling in het Mauritshuis.
Op vrijdag was de Rijksuniversiteit in Groningen aan de beurt. Daar kreeg het gezelschap uitleg over Canadese studies en spraken ze met de studenten, 's Middags bezochten ze het Canadese Bevrijdingsbos in Noorddijk. De gouverneurgeneraal en koningin Beatrix plantten ieder een boom in het Bevrijdingsbos.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.