+ Meer informatie

Grote zorgen

1 minuut leestijd

Vanzelfsprekend maken deze Amerikanen ,,as leftists" zich grote zorgen over de steeds scherper wordende campagne tegen de Poolse dissidenterrvan het KOR. Met name de aanvallen op de Poolse oppositieleider Jacek Kuron houden de Amerikanen bezig. Tot dusver allemaal goed te volgen. Ook kimnen wij in de gedachtengang van de briefschrijvers komen dat de Poolse conservatieve partijleiders KORleden uit de vrije vakbond Solidariteit willen hebbïn door te verwijzen naar een Russische invasie. Maar dan....„als Amerikaanse dissidenten zijn wij gewend aan het patroon waarin een militante minderheid wordt aangevallen als een eerste stap van een poging om een beweging te verdelen en te verslaan omdat zo'n beweging te sterk is om direct .getroffen te worden". Wel, wel; Poolse tactieken toegepast door een snode Amerikaanse regering op brave „American leftists". Wat moeten we doen, huilen of lachen?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.