+ Meer informatie

• GRONINGEN

1 minuut leestijd

• MAASTRICHT (ANP) - Op initiatief van Gedeputeerde Staten van Limburg start in het najaar een speciaal onderwijs-arbeidsmarktproject voor moeilijk lerende en zeer moeilijk opvoedbare leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. Dit is gistermiddag door Gedeputeerde Staten van Limburg bekendgemaakt. Zij spreken van een „uniek project", gericht op doorstroming van de betrokken leerlingen van zestien jaar en ouder naar het bedrijfsleven. Op school volgen zij een speciaal programma, dat voorziet in een betere voorbereiding op het werk in bedrijven. Daarbij krijgen aspecten als concentratie en uithoudingsvermogen extra aandacht. Ook vindt er een intensieve individuele begeleiding plaats van leerlingen die willen doorstromen naar het bedrijfsleven.

zijn gisteren twee vrouwen en een man aangehouden die hebben bekend het afgelopen halfjaar in Hoogeveen voor 50.000 gulden aan cheques en geld te hebben gestolen. Ze liepen tegen de lamp toen ze in Groningen bij het kopen van kleding probeerden de cheques te verzilveren. De buit was afkomstig van inbraken in woningen, in een bedrijf en in een sporthal. De 30-jarige man uit Hoogeveen wordt aan de officier van Justitie voorgeleid. De twee vrouwen, van wie er een afkomstig is uit Groningen, worden verdacht van heling en valsheid in geschrifte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.