+ Meer informatie

Internatio krabbelt terug

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse vervoersconcern Internatio^ Muller (IM) is gisteren op de Amsterdamse effectenbeurs teruggekrabbeld na de klappen die het kreeg sinds afgelopen vrijdag bekend werd dat de fusie met Hagemeyer van de baan is. IM verloor maandag nog vier gulden maar wist nu een daalder meer waard te worden op ƒ 70,50. Hagemeyer is intussen

Beursplein 5 gaf een nogal verdeeld beeld te zien waarbij bijna 40 procenl| van de verhandelde fondsen onveranderd sloot. De handel moest laveren tus-" sen de hogere noteringen op de Europese effectenbeurzen en New York, een lagere dollarkoers, een verdeelde obligatiemarkt en de vrees voor een renteverhoging door de Duitse centrale bank morgen.

De stemmingsindex bleef hierdoor dicht bij huis en sloot uiteindelijk 0,3 punt beter op 92,2. De omzet beliep een allerminst indrukwekkende ƒ 1,06 miljard waarvan de aandelen ƒ 351 miljoen voor hun rekening namen. De koersindex algemeen steeg van 198,3 tot 199,1.

De luchtvaarthoek aan het Damrak kende een relatief opvallende dag. Zo moest KLM, als enige van de internationals, een verlies boeken. Na een aardige winst in de afgelopen beursdagen ging de maatschappij nu ƒ 0,30 terug op ƒ 30,50. Het noodlijdende Air Holland verloor weer eens aardig hoogte door acht dubbeltjes (ofwel 8,4 procent) te verliezen op ƒ 8,70. DEPOSITO-TARIEVEN Interbancair 12-08 13-08

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.