+ Meer informatie

Kruisdood

2 minuten leestijd

De kruisdood van onze Heere en Heiland Jezus Christus is de enige grond van onze zaligheid. Die dood is de enige troost in nood en dood, in leven en sterven. Satan stelt alles in het werk om de troost in het hart van Gods kind te verduisteren of als het mogelijk was weg te nemen.

Dan schijnt het of er voor een arme zondaar geen hoop op de zaligheid meer te zoeken en te vinden is. De apostel Paulus wilde de gemeente te Corinthe deze grond van de hoop krachtig op het hart drukken. Hij schreef: ā€˛Voorts broeders, ik maak u bekend het evangelie dat ik u verkondigd heb, dat Christus gestorven is voor onze zonden, volgens de Schriften."

Dit is de grond waarop het zaligmakend geloof rust, dat onze dierbare Heiland voor al de Zijnen met Zijn dierbaar bloed verworven en verzegeld. Om dit geloof nu aan zijn gunstvolk deelachtig te maken, heeft Hij zo bitter moeten lijden. Hij is gehoorzaam geworden tot de dood, ja tot de dood des kruises.

Er kon anders niet voor onze zonden betaald worden. De dierbare Borg moest Zich aan dit bitter lijden en de dood overgeven, opdat de Zijnen de dood niet zouden smaken. Er was geen ander middel om de toorn van God tegen de zonde van het ganse menselijk geslacht te verzoenen dan door Christus' dood.

David Bruinings (De erfenis van onze vaderen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.